MiYOSMART - et unikt brilleglas, som mindsker nærsynethed hos børn

HOYA Lens, som er en af vores primære glasleverandører, har længe arbejdet på at udvikle et helt særligt brilleglas, som skal mindske udviklingen af myopi (nærsynethed) hos børn og unge i alderen 6 – 18 år. Vi har ikke før set glas, der ligner HOYAs MiYOSMART glas, derfor er det noget helt unikt og banebrydende.

Vi er særligt udvalgt til at må forhandle dem. Vores optikere gennemgår et særligt kursus hos HOYA, som gør dem certificerede til at håndtere og forhandle MiYOSMART. De første af vores optikere har allerede gennemgået kurset og er klar til at svare på dine spørgsmål om glasset.

Hvad er myopi?

Myopi er kort sagt nærsynethed. Når man er nærsynet, har man et skarpt syn på nær afstand, men sløret syn på lang afstand. Nærsynethed opdages ofte hos børn i skolen, ved at barnet ikke kan se tavlen klart og tydeligt. Det kan også være, at dit barn sidder meget tæt på fjernsynet for at kunne se alle detaljer og oftere begynder at knibe øjnene sammen for at kunne se tydeligere. Det kan medfølge, at barnet klager over hovedpine eller ondt i nakken og skuldrene.

Hvorfor er der behov for et særligt brilleglas mod myopi?

Nærsynethed er et stigende problem globalt set. Dette skyldes, at vores hverdag og måde at leve på har ændret sig væsentligt. Vi er blevet mere digitale, og det er mange af børns hverdagsaktiviteter også. I takt med, at børn i højere grad fokuserer på ting tæt på, såsom brug af iPad og telefon, lektier og læsning og tilbringer mindre tid udenfor, bliver deres øjne mere vant til at fokusere på ting tæt på, og derfor sløres synet langsomt på lang afstand. Der er selvfølgelig også arvelige og miljømæssige faktorer, som spiller ind på udviklingen af nærsynethed.

At kunne diagnosticere dit barns nærsynethed tidligt, korrigerer ikke kun deres syn nu, men kan hjælpe med at bremse udviklingen af nærsynethed og bevare fremtidig synssundhed. Især med det nye MiYOSMART brilleglas fra Hoya.

Hvordan fungerer MiYOSMART?

Ved nærsynethed fokuseres stråler af lys foran nethinden i stedet for nethinden. Banebrydende forskning fra Hong Kong Poylytechnic University viser, at udviklingen af nærsynethed kan kontrolleres ved at give klart syn og konstant myopisk defokus samtidigt, hvilket betyder, at lysstrålerne samles nethinden. MiYOSMART glasset gør dette med en særlig D.I.M.S teknologi, som står for Defocus Incorporated Multiple Segments.

På den måde går glasset ind og bremser øjets tilvækst, som er det, som giver et uskarpt syn på afstand. Helt konkret kan MiYOSMART hjælpe med med at bremse myopi udviklingen ved et barn med gennemsnitligt 60 %. 

Designet til børns aktive hverdag

MiYOSMART er udviklet til at stoppe myopi hos børn og unge, derfor skal brilleglasset også passe til børns livsstil, som ofte er fyldt med leg og bevægelse. Glasset er designet med en holdbar overfladebehandling, der er let at rengøre, samt en særlig antirefleksbehandling kaldt Eye Shield, som er et stødsikkert materiale med UV-beskyttelse.

MiYOSMART brilleglasset kan derfor skabt til børns aktive hverdag. 

Kunne MiYOSMART være en løsning for dit barn?

Vi er certificerede i alle vores optikerforretninger i Odense, Svendborg og Kerteminde til at forhandle dette særlige brilleglas. Herudover har vores dygtige optikere gennemgået et særligt kursus i myopi og MiYOSMART brilleglasset, som gør dem kompetente til at hjælpe dit barn bedst muligt med dets nærsynethed både nu og på længere sigt. 

Du og dit barn er altid mere end velkomne til at besøge os i en af vores butikker for at få en snak om brilleglas, som passer til dit barns syn og hverdag, og se vores store udvalg af smarte børnebriller i høj kvalitet. Du kan også altid kontakte os med spørgsmål.