Vores historie

Manden bag navnet

Optiker Finn Ravn er en fynsk optikerkæde med mange år på bagen. Vi blev grundlagt i 1972 på Fyn af optikeren, Finn Ravn, hvor af vores navn naturligvis også kommer fra.

Finn havde første dag i lære i hos C.J. Gomard i Vestergade i Odense den 1. juli 1956. Han blev udlært optiker den 15. juli 1960 med en sølvmedalje. Dengang var han den første, der havde modtaget en sølvmedalje i optik.

​Derfor var det helt tydeligt, at Finn allerede som helt nyuddannet optiker gik meget op i sin faglighed, hvilket har fulgt ham, da han senere begyndte at åbne sine egne forretninger. En faglig stolthed, som også er en central del af vores identitet i dag.

Historien om kæden

​Finn Ravn åbnede den første af sine forretninger i Ringe, og over en årrække udviklede den ene butik sig til en mindre kæde. Det var også dengang, han var med til at lave fællesaftale med fem andre optiker-forretninger, som senere hen blev til kæden "Optiker Ringen optik".​

Denne kæde er det, der senere blev til Profil Optik. Finn Ravn har derfor været med til at skabe de første spadestik til Profil Optik, og det er også derfor, vi har været en del af den kæde i mange år.

I 1977 åbnede Finn Ravn forretningen i Kongensgade 4, som stadig ligger det samme sted den dag i dag.

10 år senere åbnede forretningen i Gerritsgade 15 i Svendborg.

Forretningen i Kerteminde åbnede d. 30. december 1997, hvor den dengang lå i Langegade 26. I 1998 købte Finn Ravn naboforretningen, Hans Strømvig, som også var en optikerforretningen, hvorefter vi flyttede ind i Langegade 24, og nu har vi ligget der lige siden.

Der har også været en række andre forretninger gennem tiden på Fyn, men det er kun de tre forretninger i Odense, Kerteminde og Svendborg, der er tilbage i dag.

Størstedelen af alle Profil Optik-butikkerne blev opkøbt af kæden i 2007, men her valgte Finn at køre de fleste af sine butikker videre som selvstændige butikker med en stadig fod indenfor kæden.

​I år 2012 giver Finn stafetten videre optikerne, Michael og Søren, som overtager de tre resterende forretninger. Det er stadig disse mennesker, som står bag Optiker Finn Ravn den dag i dag.

Finn har selvfølgelig ikke givet stafetten videre til hvem som helst.

Michael er selv udlært hos Finn Ravn og har arbejdet flere år som chefoptiker i forretningen i Kongensgade frem til 1996. Det er også Michael, der i 1995 ansætter Søren som optiker i Kongensgade i Odense, hvor han arbejder under Finns vinger i flere år.

​Meget af det grundlag, som Finn byggede kæden op på, fylder derfor også i måden, vi er optikerforretning i dag. Derfor går vi meget op i den individuelle betjening af alle kunder, vores faglighed er vigtig for os, og vi sørger for høj kvalitet og godt håndværk i alt, vi laver.

​Vi har taget mange af Finn Ravns traditioner og værdier med os videre i dag, og det er derfor vi også stadig arbejder under Finns navn, selvom Finn ikke selv er en del af Optiker Finn Ravn den dag i dag.

I oktober 2021 er vi trådt ud af Profil Optik, så vi kan fortsætte med at være en selvstændig optikerkæde, hvor der er plads til at drive vores forretninger med udgangspunkt i det grundlag, som Finn byggede kæden op på. Vi kan nu fortsætte med at give en individuel betjening af alle kunder, prioritere vores faglighed er vigtig for os og sørge for høj kvalitet og godt håndværk i alt, vi laver.

Hos os kan du derfor forvente gamle og stolte traditioner, som hver dag bliver videreført.​​